Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Musik och miljö går hand i hand på Helsingborgs Konserthus

Ta del av säsongsprogrammet här.

Helsingborgs Konserthus viger säsongen 2020/2021 åt miljön och olika aspekter av hållbarhet. Säsongens tema har fått namnet Elementen och Symfoniorkestern presenterar ett spelår fyllt av hållbar musik – och arbetet med att prioritera dirigenter och artister som väljer miljövänliga transportmedel tar fart.

Säsongens program präglas av frågeställningar runt olika aspekter av hållbarhet, bland annat musikalisk, social och kulturell.

– Det är en logisk fortsättning på de föregående säsongerna för oss på Helsingborgs Konserthus och Symfoniorkester. Självklart är musiken allra viktigaste uppdraget. Men vi är en del av samhället och har ett ansvar att tänka mer hållbart, och då inte minst vårt förhållande till allt som omger oss – tillsammans med de element som utgör vår samtid. säger Fredrik Österling, konserthuschef.

Helsingborgs Konserthus och Symfoniorkester har tidigare kommunicerat att de från och med den kommande säsongen prioriterar gästartister som reser miljövänligt till och från Helsingborg. En del kommer att ta sig till staden med tåg medan andra kommer att kombinera sina besök med uppdrag i närliggande konserthus.

Läs vår intervju om säsongen 2020/2021 med konserthuschef Fredrik Österling här.