Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Om covid-19 och ditt besök hos oss

Kära publik!
Regeringens tillfälliga beslut att förbjuda allmänna sammankomster med fler än 50 personer innebär att Helsingborgs Konserthus & Symfoniorkester under en tid framöver gör uppehåll för konserter med publik. Du kan dock fortfarande njuta av musik av högsta kvalitet i ditt eget hem via Symfoniorkesterns livesändningar.

Alla som har köpt biljett till inställda eller flyttade konserter/evenemang kontaktas via e-post. Informationen på den här sidan uppdateras kontinuerligt.

Besök inte Helsingborgs Konserthus om:

 • du har symtom, även lindriga, på luftvägsinfektion eller förkylning.
 • du är över 70 år.
 • du tillhör en riskgrupp.

Våra köpvillkor

Inställd föreställning
Alla som har köpt biljett till en föreställning/konsert som är inställd blir kontaktade av oss via mejl. Vid inställt evenemang har du rätt att byta din biljett till en annan föreställning/konsert, få ett tillgodohavande eller pengarna tillbaka.

 • Har du köpt dina biljetter på webben kommer du automatiskt att få tillbaka dina pengar på det bankkonto som användes vid köpet. Med anledning av hög belastning på bokningsbolaget AXS för tillfället så kan det dröja upp till fem bankdagar innan du får tillbaka pengarna på ditt konto. Tack för din förståelse. Behöver du kontakta bokningsbolaget AXS på telefon så är numret 0771-45 46 00. Ha ditt ordernummer/bokningsnummer tillhands.
 • Har du köpt dina biljetter i vår biljettkassa eller via något av våra biljettombud tar du kontakt med inköpsstället. Ta då med dig dina biljetter och eventuellt bankkort för kreditering.

OBSERVERA. Vid inställt evenemang återbetalas ej eventuella service- och distributionsavgifter. Eventuella merkostnader för resa, logi etcetera ersätts ej av arrangören eller spelplatsen.

Tillfälliga ändringar i våra köpvillkor

Våra tillfälliga köpvillkor gäller från och med 13 mars 2020 och för våra egna föreställningar/evenemang planerade under våren 2020. De tillfälliga köpevillkoren innebär att du kan byta din biljett mot ett tillgodohavande om du inte besökte föreställningen/evenemanget när det ägde rum.

Om föreställningen/evenemanget ställdes in på grund av regeringens restriktioner för allmänna sammankomster gäller våra ordinarie köpvillkor och du har rätt till att få pengarna tillbaka. Dock inte serviceavgiften.

Om du vill byta din biljett till tillgodohavande så ta med dig din biljett till vår biljettkassa på Helsingborgs Konserthus eller Helsingborgs stadsteater. Vår personal hjälper dig på plats med att utfärda ett tillgodohavande som du kan använda vid senare tillfälle.

Öppettider Helsingborgs Konserthus

Öppettider Helsingborgs stadsteater

Har du inte möjlighet att ta dig till någon av våra biljettkassor så går det bra att posta biljetten tillsammans med följande uppgifter till oss, För – och efternamn, fullständig postadress och telefonnummer. Ett tillgodohavande kommer sedan att skickas med post till den adress ni uppgivit.

Postadress Helsingborgs stadsteater
Helsingborgs stadsteater
Karl Johans gata 1
252 67 Helsingborg

Postadress Helsingborgs konserthus
Helsingborgs Konserthus
Roskildegatan 1
252 21 Helsingborg

Tillgodohavandet

 • Kan användas till alla våra produktioner och evenemang som vi säljer biljetter till
 • Är giltigt till 30 september 2020
 • Utfärdas på hela beloppet för biljetten, dock ej för serviceavgiften
 • Utfärdas inte om återbetalning redan gjorts enligt ordinarie köpvillkor

Återköp vid användande av Helsingborg stads julklapp

Har du köpt en biljett med Helsingborg stads julklapp och evenemanget blivit inställt så har du rätt till ett tillgodohavande motsvarande samma belopp som julklappen.

Om du vid köptillfället handlade för mer än julklappens värde så sätts överskjutande del in på ditt konto och du får ett tillgodohavande motsvarande julklappens värde.

Om du köpt biljett till en extern aktörs evenemang är det aktörens villkor som gäller vid flyttat eller inställt evenemang.

Ta med dig biljetten till vår biljettkassa på Helsingborgs Konserthus eller Helsingborgs stadsteater. Vår personal hjälper dig med att utfärda ett tillgodohavande som du kan använda vid senare tillfälle.

Öppettider Helsingborgs stadsteater

Öppettider Helsingborgs Konserthus

Tillgodohavandet

 • Kan användas till alla våra produktioner och evenemang som vi säljer biljetter till
 • Är giltigt till 30 september 2020
 • Utfärdas på hela värdet för julklappen, dock ej för serviceavgiften
 • Utfärdas inte om återbetalning redan gjorts enligt ordinarie köpvillkor

Förändringar i vårt program

Extasen. Konserten Extasen som byter namn till ”Solyoms avskedskonsert” livesänds via vår webbplats torsdag 21 maj kl. 19.00.

Yoga till klassisk musik. Yoga till klassisk musik livesänds via vår webbplats lördag 9 maj kl. 14.00.

Gästspel – Musikhögskolan i Malmö. Konserten den 16 maj kl. 15.00 är inställd med anledning av den rådande situationen med covid-19.

After work. Konserten ”Beethovens 2:a symfoni” livesänds via vår webbplats onsdag 6 maj kl. 18.00.

Carl Stanley. Arrangören har valt att flytta fram datumet för standupshowen från 25 april till 12 december klockan 19.30. Behåll din biljett, den gäller för det nya datumet!

Abborn – Generation ABBA – Greatest hits. Arrangören har valt att flytta fram datumet för konserten från 24 april till 27 november klockan 19.30. Behåll din biljett, den gäller för det nya datumet!

Emigranter. Konserten Emigranter som byter namn till ”Tidiga verk av Strauss och Brahms” livesänds via vår webbplats torsdag 23 april kl. 19.00.

Skräck. Konserten Skräck som byter namn till ”Jupitersymfonin av Mozart” direktsänds via vår webbplats söndag 19 april kl. 18.00.

Shan Atci – Kians Baba. Arrangören har valt att flytta fram datumet från 18 april till 5 september klockan 18.00. Behåll din biljett, den gäller för det nya datumet!

Yoga till klassisk musik är inställt 18 april. Vi ser fram emot att yoga tillsammans vid ett senare tillfälle!

After work. Konserten den 15 april som byter namn till ”Mozarts gåtfulla mollsymfoni” livesänds via vår webbplats onsdag den 15 april kl. 18.00.

Magnus Carlsson. Arrangören har valt att flytta fram datumet för konserten från 12 april till 12 september klockan 19.30. Behåll din biljett, den gäller för det nya datumet!

Petter. Arrangören har valt att flytta fram datumet för konserten från 4 april till 8 november klockan 19.30. Behåll din biljett, den gäller för det nya datumet!

Hanne Boel. Arrangören har valt att flytta fram datumet för konserten från 3 april till 10 december klockan 20.00. Behåll din biljett, den gäller för det nya datumet!

Livet. Konserten Livet torsdag 2 april klockan 19.00 livesänds via vår webbplats med ett delvis annat program.

Smith & Thell. Arrangören har valt att flytta fram datumet för konserten från 29 mars till 28 september klockan 19.30. Behåll din biljett, den gäller för det nya datumet!

Lisa Nilsson. Arrangören har valt att flytta fram datumet för konserten från 28 mars till 6 september klockan 18.00. Behåll din biljett, den gäller för det nya datumet!

Bebiscafé. Bebiscaféet är inställt från och med 25 mars med anledning av den rådande situationen med covid-19. Vi ser fram emot att se våra minsta besökare i huset snart igen!

Bamse och Lova Sjunger & Dansar. Arrangören har valt att flytta fram datumet för konserten från 22 mars till 20 september klockan 14.00. Behåll din biljett, den gäller för det nya datumet!

Smokie ”The Golden Hits Tour”. Arrangören har valt att flytta fram datumet för konserten från 20 mars till 29 september 2020.

Makten & Härligheten. Konserten Makten & Härligheten torsdag 19 mars livesänds via vår webbplats.

Föreställningar under våren 2020 som inte är våra egna produktioner och därför omfattas av den externa arrangörens köpvillkor: Smokie, Bamse, Lisa Nilsson, Smith & Thell, Hanne Boel, Petter, Magnus Carlsson, Shan Atci , Abborn och Carl Stanley.

INFORMATIONEN PÅ DEN HÄR SIDAN UPPDATERAS KONTINUERLIGT
Sidan uppdaterades 2020-05-19 kl. 09.30.