Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Kära publik!

Regeringens tillfälliga beslut att förbjuda allmänna sammankomster med fler än 50 personer innebär att Helsingborgs Konserthus & Symfoniorkester gjorde uppehåll för konserter med publik under våren 2020. Du kan fortfarande njuta av musik av högsta kvalitet i ditt eget hem via Symfoniorkesterns livesändningar. Vi hoppas kunna möta vår publik till hösten igen! Läs mer om den kommande säsongen här.

Alla som har köpt biljett till inställda eller flyttade konserter/evenemang kontaktas via e-post. Informationen på den här sidan uppdateras kontinuerligt. Läs mer om våra köpvillkor längre ner på sidan.

Att tänka på vid besök hos oss:

Håll god handhygien, hosta och nys i armvecket och stanna hemma om du har symptom eller tillhör en riskgrupp.

Läs mer om förändringar i vårt program.

Läs mer om hur våra abonnemang påverkas.

VÅRA KÖPVILLKOR

Vid inställd föreställning
Alla som har köpt biljett till en föreställning/konsert som är inställd blir kontaktade av oss via mejl. Vid inställt evenemang har du rätt att byta din biljett till en annan föreställning/konsert, få ett tillgodohavande eller pengarna tillbaka. Serviceavgiften återbetalas ej. Merkostnader för resa, logi etcetera ersätts ej av arrangören eller spelplatsen.

 • Har du köpt dina biljetter på webben kommer du automatiskt att få tillbaka dina pengar på det bankkonto som användes vid köpet. Med anledning av hög belastning på bokningsbolaget AXS för tillfället så kan det dröja ett par bankdagar innan du får pengarna på ditt konto. Observera att återbetalningen ev. registreras på samma datum som inköpsdagen. Behöver du kontakta bokningsbolaget AXS, ring 0771-45 46 00. Ha ditt ordernummer/bokningsnummer tillhands.
 • Har du köpt dina biljetter i vår biljettkassa eller via något av våra biljettombud tar du kontakt med inköpsstället. Ta då med dig dina biljetter och eventuellt bankkort för kreditering. Återköp ska göras inom två veckor från evenemangsdatum.
 • Föreställningar som har flyttats fram under våren 2020 och som inte är våra egna produktioner och därför omfattas av den externa arrangörens köpvillkor: Smokie, Bamse, Lisa Nilsson, Smith & Thell, Hanne Boel, Petter, Magnus Carlsson, Shan Atci , Abborn och Carl Stanley.

Tillfälliga ändringar i våra köpvillkor

De tillfälliga köpvillkoren innebär att du kan byta din biljett mot ett tillgodohavande om du inte besökte föreställningen/evenemanget när det ägde rum. Våra tillfälliga köpvillkor gäller från och med 13 mars 2020 och för våra egna föreställningar/evenemang planerade under våren 2020. Om du vill byta din biljett till tillgodohavande så ta med dig din biljett till vår biljettkassa på Helsingborgs Konserthus eller Helsingborgs stadsteater. Vår personal hjälper dig med att utfärda ett tillgodohavande som du kan använda vid senare tillfälle.

Öppettider Helsingborgs Konserthus
Öppettider Helsingborgs stadsteater

Har du inte möjlighet att ta dig till någon av våra biljettkassor så går det bra att posta biljetten tillsammans med följande uppgifter till oss, För – och efternamn, fullständig postadress och telefonnummer. Ett tillgodohavande kommer sedan att skickas med post till den adress ni uppgivit.

Postadress:

Helsingborgs stadsteater
Karl Johans gata 1
252 67 Helsingborg

Helsingborgs Konserthus
Roskildegatan 1
252 21 Helsingborg

Tillgodohavandet

 • Kan användas till alla våra produktioner och evenemang som vi säljer biljetter till
 • Är giltigt till 30 september 2020
 • Utfärdas på hela beloppet för biljetten exklusive serviceavgift
 • Utfärdas inte om återbetalning redan gjorts enligt ordinarie köpvillkor

Återköp vid användande av Helsingborg stads julklapp

Har du köpt en biljett med Helsingborg stads julklapp och evenemanget blivit inställt så har du rätt till ett tillgodohavande motsvarande samma belopp som julklappen. Om du vid köptillfället handlade för mer än julklappens värde så sätts överskjutande del in på ditt konto och du får ett tillgodohavande motsvarande julklappens värde. Om du köpt biljett till en extern aktörs evenemang är det aktörens villkor som gäller vid flyttat eller inställt evenemang. Ta med dig biljetten till vår biljettkassa på Helsingborgs Konserthus eller Helsingborgs stadsteater. Vår personal hjälper dig med att utfärda ett tillgodohavande som du kan använda vid senare tillfälle.

Öppettider Helsingborgs Konserthus
Öppettider Helsingborgs stadsteater

Tillgodohavande för Helsingborgs stads julklapp

 • Kan användas till alla våra produktioner och evenemang som vi säljer biljetter till
 • Är giltigt till 30 september 2020
 • Utfärdas på hela värdet för julklappen julklappen exklusive serviceavgift
 • Utfärdas inte om återbetalning redan gjorts enligt ordinarie köpvillkor