Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Höga berg och djupa dalar

Vill du se livesändningen på din tv med Chromecast eller AppleTV? Se livesändningen via vår Youtube-kanal genom att klicka här.

Luft

Klä dig i det tweedigaste du har, sjunk ner i våra fåtöljer och lyssna till Mozarts tama stare och skotsk pianomagi. Denna vecka ger vi en fullmatad konsert tillägnad fågelskådaren, bergsbestigaren och Mozartälskaren! Visste du att Mozart hade en egen stare hemma? En fågel som så småningom skulle få en djupt seriös begravning i familjens trädgård med sorgeflor och versläsning?

Starens sång har dessutom gått till den musikaliska evigheten som den direkta inspirationen till sista satsen i tonsättarens 17:e pianokonsert. Kom och lyssna när vi spelar den – och dessutom ger dig klanrutig höglandsdramatik från Skottland i Sally Beamish pianokonsert Hill Stanzas från 2016. Gröna berg, djupa dalgångar, glittrande lochar och dödlig dans med övernaturliga förtecken. Musik specialskriven för vår solist Ronald Brautigam – och någonstans i kulissen döljer sig kanske spöket efter en violinist som för hundratals år sedan spelade för kungligheterna på slottet Balmoral.

SALLY BEAMISH Pianokonsert nr 1 ”Hill Stanzas”
W. A. MOZART Pianokonsert nr 17

Medverkande:
Helsingborgs Symfoniorkester
Ronald Brautigam, piano
David Niemann, dirigent

På bilden: Ronald Brautigam