Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Musikalen Pelle Erövraren 2 – den stora kampen är ett unikt samarbete mellan Helsingborgs stadsteater, Helsingborg Arena och Helsingborgs Symfoniorkester.

Härom året spelade en bejublad uppsättning av Pelle Erövraren för fulla hus på Helsingborgs stadsteater. För alla tusentals besökare som tog den till sina hjärtan kommer nu uppföljaren, som storslagen musikal på Helsingborg Arena. Föreställningen bygger på Martin Andersen Nexøs tredje bok i romanserien, och utspelar sig i början av förra seklet.

Pelle har blivit vuxen och bosatt sig i Köpenhamn. Hans dröm är att erövra livet och världen genom att aktivt engagera sig i den gryende arbetarrörelsen. Mot Pelles kamp för arbetarklassens frigörelse står hans strävan att samtidigt kunna leva ett vanligt borgerligt familjeliv. Han gifter sig och får barn med Ellen, och slits mellan att värna sin familj och strida för det stora arbetar kollektivets rättigheter. Kan Pelle kombinera sitt engagemang i den politiska kampen utan att därmed försumma sin familj?

I Alexander Öbergs och Erik Norbergs musikalversion skildras den eviga konflikten mellan ideal och verklighet, mellan trolöshet och vänskap i en omvälvande tid. En historia fylld av kärlek och otrohet, fattigdom och försoning, självförverkligande och uppoffring.

I ROLLERNA

Danilo Bejarano
Malena Laszlo
Tuva Børgedotter Larsen
Evamaria Björk
Robert Olofsson
Bill Hugg
Nils Närman Svensson
Jörgen Düberg
Omar Khalil
Sasha Becker
Lars Wiik

MEDVERKANDE

Ensemble ur Helsingborgs Symfoniorkester under ledning av chefsdirigent Stefan Solyom.
Musikaltvåan från Lunds dans- och musikgymnasium.

Regi: Alexander Öberg
Scenografi: Zofi Nilsson
Kostymdesign: Yvonne Ericsson
Ljus: Emanuel Arvanitis
Libretto: Erik Norberg efter en roman av Martin Andersen Nexø
Musik: Erik Norberg och Alexander Öberg i arrangemang av Peter Tikkanen