Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Bokning av konserter

För bokning av skolkonsert se respektive konsert nedan. Vill du boka rullstolsplatser, ring 042-10 42 70. Övriga frågor 042-10 42 85 eller kontakta lena.blomstrand-jacobsson@helsingborg.se.

Alla elever i förskola/skola i Helsingborg stad betalar 20 kr. Övriga kommuner betalar 45 kronor per elev och konsert. Alltid gratis för pedagoger.

Skolkonserter 2018/2019

Bergakungens salMOT BERGAKUNGENS SAL

Skolkonsert för ålder 4–8 år

Datum: Onsdag 10 oktober 10.30, torsdag 11 oktober 9.00 och 10.30, fredag 12 oktober 9.00 och 10.30.

I föreställningen Mot Bergakungens sal sätter nordisk musik från sekelskiftet och John Bauers klassiska bilder tonen. Tillsammans med programledaren Ayla Kabaca möter vi skogens troll, jättar, häxor och djur. Innan vi i fantasins värld letar efter Bergakungens försvunna skatt sjungervi tillsammans med Ayla Trollmors vaggsång och Ett gammalt fult och elakt troll. Musiken spelas av Helsingborgs Symfoniorkester.

Föreställningen är framtagen i samarbete med Kungliga Filharmonikerna. Vi uppmanar alla barn att komma utklädda till troll och skicka in trollteckningar till vår trollutställning i foajén en vecka före konserten.

Medverkande: Helsingborgs Symfoniorkester
Berättare och allsångsledare: Ayla Kabaca
Dirigent: Magnus Fryklund

Konsertlängd: 45 min

Boka skolkonsert, ”Mot Bergakungens sal”, här. 

Lyssna på musiken från konserten

Trollmors vaggsång av Helsingborgs Symfoniorkester

Ett gammalt fult och elakt troll av Helsingborgs Symfoniorkester


EN DAG PÅ KONSERTHUSET: MUSIKSAGAN BABAR

Skolkonsert för åk 2

Ingår i: Kultur i skolan

Datum: Onsdag 21 november 9.00–12.30, torsdag 22 november 9.00–12.30, fredag 23 november 9.00–12.30, onsdag 19 december 9.00–12.30, torsdag 20 december 9.00–12.30.

Bekanta dig med Konserthuset och Symfoniorkestern. Gå till olika stationer och träffa musiker och deras instrument. Ta reda på vad de olika instrumentgrupperna heter och vad ord som noter, takt, rytm, klang och dynamik betyder. Vi sjunger tillsammans och reflekterar över vad som händer med rösten när vi använder den som instrument. Förmiddagen avslutas med Musiksagan Babar som berättas av Nassim Al Fakir. Musiken spelas av Helsingborgs Symfoniorkester.

OBS! Vi bjuder alla åk 2-elever i Helsingborg på hela dagen inklusive transport till och från Konserthuset. Schema för dagen skickas ut ca en vecka före upplevelsedagen. Glöm inte att ta med matsäck!

Medverkande: Helsingborgs Symfoniorkester
Berättare: Nassim Al Fakir
Dirigent: Emil Eliasson

Boka skolkonsert, ”Musiksagan Babar”, här.


SMASK, VILKEN LÅT VINNER?

NICOLAISKOLAN ESTETISKA PROGRAMMET
Skolkonsert för ålder 12–18 år

Datum: Onsdag 6 februari 12.30, torsdag 7 februari 10.30 och 12.30, fredag 8 februari 10.30 och 12.30.

Nu är det åter dags för Nicolaiskolans Estetiska program och Helsingborgs Symfoniorkester att samarbeta. SMASK är en interaktiv föreställning där vi får höra sex nyskrivna låtar som är arrangerade för symfoniorkester samt pop- och rockensemble. Låttexterna tar upp aktuella ämnen och alla framföranden är fyllda med sång och dans. Dessutom binds varje musiknummer samman av träffande sketcher och film. Publiken röstar fram den bästa låten. Vilken låt vinner? Det bestämmer du!

Medverkande: Helsingborgs Symfoniorkester & Nicolaiskolans Estetiska program
Dirigent: Jonas Nydesjö

Konsertlängd: 60 min

Boka skolkonsert, ”Smask – vilken låt vinner?” här.


musiksagan-peter-och-vargen-profilMUSIKSAGAN: PROKOFJEVS PETER OCH VARGEN

Skolkonsert för åldern 6–11 år

Datum: Onsdag 20 mars 9.00 och 10.30, torsdag 21 mars 9.00 och 10.30, fredag 22 mars 9.00.

Berättelsen som Igor Prokofjev tonsatte har det mesta: humor, dramatik, listiga planer, en hungrig varg och ett lyckligt slut. Sagan handlar om Peter som bor i en stuga mitt i skogen med sin farfar. Farfar varnar för vargen, men när vargen kommer har Peter en listig plan. De olika karaktärerna gestaltas musikaliskt av olika instrument och ett eget ledmotiv vilket gör sagan extra levande för barnen. Fågeln gestaltas av flöjten, katten av klarinetten, ankan av oboen, farfar av fagotten och Peter av stråkkvartetten. Berättelsen visas som animerad biofilm.

Medverkande: Helsingborgs Symfoniorkester
Dirigent: Stefan Solyom

Konsertlängd: 45 min

Boka skolkonsert, ”Peter och Vargen” här.