Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll
  • Konsertdatum: 19 nov 2017

The Cavern Beatles – 50th Anniversary of The Summer of Love

Den 9 februari 1961 gjorde the The Beatles den första av sina 292 framträdanden på den numera legendariska Cavern Club i Mathew Street, Liverpool.

I år kommer The Cavern Beatles till Helsingborg den 19 november för att presentera sin enastående show till minne av The Beatles mest minnesvärda år 1967.

Det var det året då The Beatles släppte sitt bästsäljande album Sgt. Peppers Lonely Hearts Club och följande Magical Mystery Tour, som innehöll många av de mest kreativa och experimentella låtar av bandet.

Samma år ägde den revolutionära rörelsen (bestående av konstnärer, musiker, och poeter) Summer of Love rum i San Francisco. Något som skulle förändra världen genom musik och konst. Den psykedeliska musiken från Sgt. Pepper var inspirationen till denna rörelse.

Kvällens föreställning är en History Tour med verk av de största popmusikfenomenen – Sgt. Pepper, Magical Mystery Tour, The White Album, Abbey Road.

The Cavern Beatles utför hela sin show helt live med fyra musiker. Förutom att vara skickliga musiker är de också enormt engagerade Beatles-fans som avser att ska skapa de individuella karaktärerna på scen, och deras likhet i sången beror också på deras uppväxt på samma plats … Liverpool.

Som ambassadörer för ”Den mest kända klubben i världen” presenterar The Cavern Beatles musik som nu har påverkat tre generationer.

Återupplev revolutionen av Summer of Love!

Medverkande

The Cavern Beatles: Paul Tudhope (John), Chris O´Neill (Paul), Rick Alan (George), Simon Ramsden (Ringo)