Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll
  • Konsertdatum: 6 jan 2018, 6 jan 2018

Trettondagskonsert: Frosseri

Under årets trettondagskonsert går HSO all-in med allt Konserthuset förmår att erbjuda. Peter Harrysson leder oss i konsten att frossa i festlig musik, dans och glädje.

Till Helsingborgs Konserthus Trettondagskonsert med titeln Frosseri är det dags för Melankolikern från tredje satsen i Carl Nielsens andra symfoni att säga sitt. Kanske lite av en dysterkvist, men här kommer i alla fall Melankolikerns guide till Trettondagskon- serten:

”Trettondagen, dagen då skumtom- tarna har fått sin optimalt krispiga utsida i öppnad påse och endast romrussin är kvar i Paradisasken öppnar svenska konserthus sina dörrar till årets glammigaste fest.

Det ska ätas, drickas, dansas och svidas om till finkläder. Och eftersom inte ens tomten är vaken längre – alla riktiga helger är ju egentligen slut – kommer endast bubbliga operettkupletter och valser klinga i denna försvenskade konsertskvader bestående av lika delar julgransplundring som nyårskonsert från Wien. För övrigt jordens mest konservativa tillställning alla kategorier. Men inte ska man väl klaga.”

I kväll spelas:

JULIA PURGINA
Af uenza ur Vortex Peccatorum

Medverkande

Helsingborgs Symfoniorkester
Helsingborgs Konserthuskör
Peter Harryson, konferencier
Alexandra Büchel, sopran
Cecilia Martin-Löf, dirigent

EXTRA: Filmvisning av Brakfesten i Lilla Salen före konserten
kl. 17.00 och 21.00.